Det finns gott om välgörenhetsorganisationer för djur. Det kan vara små ideella välgörenheter eller stora internationella organistioner. I Sverige har vi exempelvis Hundstallet som tar in övergivna hundar för adoption till nya familjer samt katthem som hjälper hemlösa katter att hitta nya hem. För små ideella föreningar som driver välgörenhet för djur är sponsorer och donationer från privatpersoner livsviktiga. Även om du har en begränsad ekonomi och tycker att du inte har råd att ge bort pengar kan du genom att spara på olika sätt skapa möjlighet att kunna ge bort en slant emellanåt. Kom ihåg att alla bidrag, små som stora, är en välbehövlig hjälp.

Bergsgorillor

WWF är en internationell organisation som arbetar på olika sätt för att hjälpa och skydda utrotningshotade djur världen över. Bergsgorillan är ett av dessa djur som under senare årtionen fått stor uppmärksamhet särskilt efter filmen ”De dimhöjda bergens gorillor”. WWF bidrar till bergsgorillornas skydd och har ett pågående projekt med att bygga regnvattentankar för dricksvatten så att människor inte går in i nationalparken. Ett viktigt skydd för bergsgorillor är turism. Det kan låta märkligt att utländska besökare blivit det kanske största skyddet för dessa majestätiska djur. Anledningen är att stora inkomster från turism har givit landets regering initiativet att skydda gorillorna.

Att hjälpa

Det finns många sätt att hjälpa djur som att exempelvis skänka en slant till föreningar, organisationer eller WWF. Det händer ibland att vi själva behöver tillfällig ekonomisk hjälp och måste låna pengar på grund av en oväntad utgift eller räkning. Istället för att ta ett dyrt lån kan du vända dig till den bästa pantbanken i Sverige. Belona är en trygg och säker online pantbank för belåning av smycken som har upp till 14,20 procent lägre årsränta än deras största konkurrent. Allt du behöver göra är att beställa en gratis pantpåse som är försäkrad samt har ett förbetalt REK. Skicka in dina värdesaker till pantbanken, acceptera Belonas låneerbjudande och få dina pengar på kontot inom fem minuter.

Tigern

Hos världsnaturfonden, WWF, kan du förutom att skänka pengar även bli fadder för ett utrotningshotat djur som till exempelvis tigern. Tigern är fondens största fadderskap och svenska tigerfaddrar bidrog med nära tio miljoner kronor (2018) till det fortgående arbetet att rädda de vilda tigrarna. Världsnaturfoden arbetar aktivt för att skydda, sköta och restaurera tigermiljöer så att både tigern och bytesdjuren kan öka i antal. I Ryssland har bland annat jägare från Sverige utbildat tigerbiologer om hur man bäst utfodrar klövvilt under vintern för att kunna öka bytesdjurens antal. Dessutom utbildar och utrustar WWF ”village game scouts” vars uppgift är att skydda reservaten från tjuvjägare.

Välgörenhet för djur