Det kan låta glamoröst att planera en välgörenhetsgala, men som med alla riktigt stora projekt finns det en hel del att tänka på. Det är lätt att tro att allt handlar om inredning, sittplatser, dukning och programplanering – men det finns många andra viktiga aspekter att ta hänsyn till.

Så fort en större mängd människor ska befinna sig på samma plats samtidigt finns det en mängd olika regelverk att ta hänsyn till. Brandskydd och säkerhet samt hur många personer som får vistas i lokalen samtidigt måste tas i beaktande. Som arrangör har du mycket att vinna på att anlita säkerhetsföretaget Presto som är experter på att ta fram hållbara lösningar som minimerar risk för olyckor och brand. Här hittar du som kund service, utbildningar och ett brett utbud av säkerhetsprodukter. Presto har även koll på gällande regelverk och deras kunniga rådgivare hjälper till att ta fram lösningar som skyddar tillställningar, verksamheter och företag. Det handlar också om att kontrollera att brandskydd är korrekt installerade samt att allt fungerar som det ska såväl kortsiktigt som långsiktigt.

Planera i förväg

Som arrangör av en välgörenhetsgala är det med andra ord mycket viktigt att inte bara samla in pengar till goda ändamål utan också se till att samtliga gäster, medarbetare och besökare kan känna sig trygga och säkra i lokalerna där tillställningen hålls. Planering är A och O samt att rådgöra med experter som Presto när det handlar om att förebygga olyckor och följa gällande lagar och regler för såväl offentliga sammankomster som brandskydd.