Många familjer som bor i lägenhet eller saknar permanent boende skulle gärna vilja ha ett hus, men för detta krävs en stor summa pengar. För att råda bot på detta behov har ett antal välgörare valt att skänka bort hus och delar av hus på olika sätt. Att få hjälp med att bygga ett hus eller få en helt ny bostad utan kostnad kan göra stor skillnad i livet för en familj med knappa resurser.

Hos gkdoor.se hittar du en stor mängd innerdörrar som passar till alla sorters hus, oavsett om de är köpta eller skänkta genom välgörenhet. Ett donerat hus kan behöva rustas upp med nya tapeter, innerdörrar och vitvaror. Genom att vända dig till en pålitlig dörrleverantör får du tillgång till ett stort utbud av innerdörrar med hög kvalitet i design och material.

Drabbade familjer fick nytt hus

I TV-serien ”Extreme Home Makeover” fick familjer som drabbats av motgångar nya hus av seriens team. I programserien medverkade värden Ty Pennington som blev känd för sin entusiasm under avsnitten där han ofta talade i megafon till sitt arbetsteam. I varje program fick tittarna möta en familj som drabbats av olika sorters svårigheter, som sjukdomar eller att en familjemedlem gått bort för tidigt. På en vecka rev seriens arbetsteam ner familjens hus och byggde upp ett nytt.

Skänkte hus på Blocket

Även i Sverige har godhjärtade välgörare valt att skänka bort hus till behövande. Alexander Bohman lade ut sitt hus gratis på Blocket, där den som ville ha huset fick hämta det. Maria Blomdahl och Håkan Lundell nappade, och flyttade över huset till sin egen tomt.