Att hjälpa andra är något som har flera positiva effekter. När du engagerar dig och hjälper andra är det inte bara motparten som påverkas positivt. Även du mår bra av att ge till andra. Något annat som du kan göra för att må bättre är att odla. Om du inte har testat på odling kan du gå in på https://flo-rea.com/ och beställa hem lite fröer. Du kan börja med att plantera några fröer i krukor som du sedan har på fönsterbrädan. Du hittar ett stort sortiment av fröer på https://flo-rea.com/ och du kan välja allt från blommor till kryddor. Ifall du tycker att odling är givande kan du utöka odlingen. Att påta i trädgården har dokumenterade positiva effekter på den psykiska hälsan.

Ge din tid till volontärarbete

Välgörenhet har också positiva effekter på det psykiska måendet. Att volontärarbeta är ett sätt att hjälpa andra. Om du vill testa på att välgörenhetsarbete kan du göra det exempelvis inom någon idrott, djurskydd eller någon form av humanitärt arbete. Du kan även gå med i en förening för att bidra. Du kan också ge av din tid och omtanke till nära och kära. Dels för att du tycker om dem och dels för att du kommer må bättre när du bidrar.

Ge utan förbehåll

Du kan även skänka pengar till välgörenhet. Även om det är en liten slant då och då kommer det att göra skillnad på sikt. Det är absolut inte egoistiskt att ge för att må bra. Det är många som mår bra av att hjälpa. Att ge en hjälpande hand eller skänka något ger många en mening i tillvaron. Det är helt enkelt en win-win-situation där andra blir hjälpta men även du själv. Det är även något fint i att ge utan att ha en tanke på att få något som helst tillbaka. Det är när du inte har några förväntningar som du kan få en ännu större effekt på ditt eget mående. Eftersom det finns många vägar att gå när det kommer till välgörenhet kan du ta reda på vilket sätt som passar bäst för dig.