De flesta av oss har förlorat någon som vi stod mycket nära eller kommer att göra det någon gång i framtiden. Vissa får dessutom ta emot ett arv efter den avlidne. Mitt i sorgen kan det vara svårt att veta vad man ska göra med pengarna. Att skänka dem till välgörenhet är något som kan kännas bra i hjärtat samtidigt som det hjälper andra som kanske behöver pengarna mer.

En minnesvärd begravning

När en familjemedlem gått bort gäller det att först klara av begravningen. Det kan vara riktigt jobbigt att både planera och medverka i den, men med hjälp av begravningsbyrån i Malmö som heter Lova får du all hjälp du behöver. Det är en familjär begravningsbyrå som ser till dina behov och låter dig komma med önskemål. En begravning är trots allt så mycket mer än bara själva ceremonin. Det ska ordnas med exempelvis blomsterarrangemang, inbjudningskort och fika efteråt. En begravningsbyrå kan underlätta alla dessa delar som hör till begravningen.

En fin gest

Om du har tagit emot ett arv efter att en släkting gått bort vill du självklart göra något bra med pengarna. Att skänka hela eller en del av det till välgörenhet kan vara ett mycket fint sätt att hedra den som gått bort. En del väljer exempelvis att skänka en del av pengarna till välgörenhet för djur om den bortgångna hade en särskild kärlek till dem. Ett annat alternativ är att skänka pengarna till en välgörenhet som har en koppling till personens sjukdomsbild. Om personen exempelvis har gått bort till följd av cancer kan en idé vara att skänka till en cancerfond.