Om du älskar elefanter är du inte ensam. Dessa ståtliga och magnifika djur är inte bara imponerande att se på utan också extremt intelligenta. Tyvärr jagas de dock för sitt skinn och sina betar och trots att det idag är olagligt i de flesta länder finns det fortfarande många tjuvjägare. Elefanter utnyttjas också i cirkusar och som turistattraktioner och dag för dag blir de allt färre.

Hur du kan hjälpa

Skulle du vilja hjälpa elefanter i nöd finns det flera sätt du kan göra det på. Först och främst kan du donera pengar eller bli fadder och med det sponsra arbetet för deras bevarande. Det görs bland annat genom att hela områden skyddas mot tjuvjägare och att lagarna blir hårdare mot alla former av illa behandling.

Ett mer äventyrligt men också spännande sätt att hjälpa till på är att bli volontär. Som sådan åker du till länder där elefanter hotas och får arbeta rent praktiskt hos räddningsorganisationer. Det kan handla om allt från att dela ut broschyrer eller mocka elefant-bajs till att mata och kela med föräldralösa ungar. Tungt och tufft, ja, men samtidigt en upplevelse för livet som du kommer ha med dig för alltid.