De flesta vill kunna hjälpa andra. Det bästa sättet att hjälpa människor eller djur som på olika sätt är utsatta är genom att skänka pengar till en välgörenhetsorganisation. Men för många räcker månadslönen knappt till och om du inte har möjlighet att sätta av pengar till välgörenhet från din inkomst finns det flera andra saker du kan göra. I det här inlägget får du några förslag på hur du kan få in extra slantar som du kan spara och ge bort till välgörande ändamål.

Sälj äkta smycken

Alla pengar gör skillnad. Men om du vill kunna ge bort en större summa pengar kan du få in en bra peng på dina smycken. Särskilt om de är tillverkade av äkta guld, silver eller är utsmyckade med ädelstenar. Har du smycken av äkta guld kan du sälja ditt guld till företag som köper upp det. Du får betalt för guldet när företaget har mottagit ditt brev och värderat det. Därefter kan du själv välja om du ska ge bort pengarna på en gång eller öppna ett särskilt konto för pengar du ska ge bort till välgörenhet om du vill ge en större summa. Därför kan det vara värt att sälja guld.

Sälj möbler, kläder och inredning

Förutom att smycken kan ha ett större värde kan du också låta dina övriga saker gå till försäljning. Har du till exempel kläder från dyrare varumärken kan du sälja dem. Förutom kläder kan du sälja möbler och inredning. Det viktigaste är att allt är helt och rent.

Välgörenhet för djur