Att planera en välgörenhetsgala kan kräva mer arbete än man tror. Och även om galan är avsedd för ett bra syfte så kan det fortfarande kännas stressigt och jobbigt. För att slippa detta gäller det att planera sitt event i god tid och ha en del saker i åtanke.

4 saker att tänka på inför en välgörenhetsgala

1. Definiera syftet med galan.

Det är väldigt viktigt att man har ett definierat mål och syfte med sin välgörenhetsgala. Även om det kan kännas som att det borde vara klockrent när man har en organisation man kämpar för så gäller det ändå att man definierar sitt mål. Vad är syftet med insamlingen och vilket ändamål ska det användas för i organisationen?

2. Realistisk budget.

Något man verkligen bör tänka på är sin budget och varifrån dessa pengar ska komma. Tyvärr så kan det kosta en del för att tjäna mer pengar än vad man redan har. Självklart finns det många sponsorer man kan använda sig av och samarbeta med. Men det gäller ändå att man ser över sin budget, även om det mesta blir sponsrat inför galan.

3. Lokal.

Att hitta rätt lokal som kan vara passande för välgörenhetsgalan kan ta lite tid, därför är det viktigt att man är ute i god tid för att se över sina olika alternativ. Ett konferensrum i Stockholm kan vara ett väldigt bra alternativ för en passande lokal.

Och självklart ska man försöka att få lokalen sponsrad till sin gala för att det ska kunna bli så billigt och bra som möjligt, och just därför är det ännu viktigt att vara ute i god tid och ha flera olika alternativ att välja bland. Det är även bra att tänka på att välja en lokal och plats som är passande för den målgrupp man tänkt bjuda in till sin välgörenhetsgala, som till exempel ett konferensrum i Stockholm!

4. Målgrupp.

När man ska sätta ihop en välgörenhetsgala är det även bra att se över sin målgrupp. Genom att ha en målgrupp blir det även lättare att planera de andra delarna av galan eftersom man då kan tänka sig vilken typ av gala det kommer vara. Det blir även lättare att hitta en passande lokal, konferensrum, mat, tilltugg och tema för kvällen!