Tyvärr är det inte bara människor som lider här i världen utan även djur och natur. Det finns många välgörenhetsorganisationer som jobbar hårt för att rädda herrelösa hundar och katter som av olika anledningar hamnat på gatan, och det är ett svårt och ofta otacksamt jobb.

Bland det viktigaste som en djurorganisation kan göra är att dels hitta nya hem, dels att sterilisera djur som lever ute. En katt kan få ungar flera gånger om året och genom att kastrera utekatter förhindras tusentals nya födslar. Tack vare namninsamlingar och petitioner kommer det snart att bli olagligt att inte kastrera sin utekatt i Sverige men det har tagit år av blod, svett och tårar.

Alla djur som blivit herrelösa har dock inte blivit det på grund av bristen på steriliseringar utan också då de övergivits av sina ägare eller vars hussar och mattar gått bort. Runtom i Sverige finns det olika hem där djuren ges fristad och vård och de tar tacksamt emot donationer och praktisk hjälp. En daglig promenad kan till exempel göra en hunds liv mycket ljusare i väntan på sitt nya hem. Dessutom är det bra för din hälsa!