Category Archive Events för välgörenhet

Bykalle

Ordna en fest för välgörenhet

Att fixa en fest för att samla in pengar till välgörenhet är väldigt smart. För att öka chanserna att få in mycket pengar är det viktigt att festen är välplanerad. Allt ifrån dekoration till mat spelar en stor roll för gästernas upplevelse. Ett tips inför välgörenhetsfesten är att beställa alla dekorationer och partytillbehör på partykungen.se som har allt för olika typer av fester. Du kan beställa heliumballonger, dukar, självlysande armband, servetter och mycket mer. Fördelen med att beställa partyartiklar från partykungen.se är att du verkligen kan hitta allt i deras sortiment. De har även snabba leveranstider och 30 dagars öppet köp. Tänk på att beställa allt du behöver i god tid.

Välj rätt tidpunkt för festen

När du ordnar en fest med välgörenhet i fokus är det viktigt att det tydligt framgår vart pengarna går och varför. Det är lättare för människor att skänka pengar om det vet vart de hamnar. Det finns oftast en stor vilja att ge till välgörenhet. Tänk på att välja tidpunkt för festen med omsorg. Under vissa tider på året är människor mer benägna att ge till välgörenhet. Exempelvis är januari som är en av det fattigaste månaderna på året inte den bästa tiden.

Bykalle

Gör om hemma och stötta välgörenhet

Alla mår bra av att göra om hemma ibland. Om du vill få fint hemma samtidigt som du hjälper andra så kan du handla på second hand.

Två flugor i en smäll

Om du vill göra om hemma så bör du välja att handla på second hand. Även om du inte lyckas hitta tapeter på second hand utan köper dessa i en vanlig butik så kan du trösta dig med att annat du betalat för gått till behövande. Om du vill att hemmet ska göra dig lugn så kan en tapet grön vara ett bra alternativ. Färgen grön symboliserar naturen och sägs ge harmoni, så att omge sig med gröna tapeter kan vara bra för måendet. Samtidigt som du förnyar ditt hem så kommer du må bättre eftersom pengarna du lagt på inredningen går till välgörenhet. Second hand-butiker samarbetar dessutom ofta med de främsta hjälporganisationerna, vilket gör att du kan känna dig säker på att pengarna går dit de ska.

Bykalle

Skänk en del av arvet till välgörenhet

De flesta av oss har förlorat någon som vi stod mycket nära eller kommer att göra det någon gång i framtiden. Vissa får dessutom ta emot ett arv efter den avlidne. Mitt i sorgen kan det vara svårt att veta vad man ska göra med pengarna. Att skänka dem till välgörenhet är något som kan kännas bra i hjärtat samtidigt som det hjälper andra som kanske behöver pengarna mer.

En minnesvärd begravning

När en familjemedlem gått bort gäller det att först klara av begravningen. Det kan vara riktigt jobbigt att både planera och medverka i den, men med hjälp av begravningsbyrån i Malmö som heter Lova får du all hjälp du behöver. Det är en familjär begravningsbyrå som ser till dina behov och låter dig komma med önskemål. En begravning är trots allt så mycket mer än bara själva ceremonin. Det ska ordnas med exempelvis blomsterarrangemang, inbjudningskort och fika efteråt. En begravningsbyrå kan underlätta alla dessa delar som hör till begravningen.

En fin gest

Om du har tagit emot ett arv efter att en släkting gått bort vill du självklart göra något bra med pengarna. Att skänka hela eller en del av det till välgörenhet kan vara ett mycket fint sätt att hedra den som gått bort. En del väljer exempelvis att skänka en del av pengarna till välgörenhet för djur om den bortgångna hade en särskild kärlek till dem. Ett annat alternativ är att skänka pengarna till en välgörenhet som har en koppling till personens sjukdomsbild. Om personen exempelvis har gått bort till följd av cancer kan en idé vara att skänka till en cancerfond.

Bykalle

Sälj hoodies med tryck för att stödja en god sak

Hoodies har blivit en allt mer populär tröja de senaste åren, inte bara för att de är bekväma och varma, utan också för att de ger en perfekt tryckyta. Under välgörenhetsevenemang kan det vara en utmärkt idé att sälja hoodies med tryck för att stödja en god sak.

Varför hoodies?

Hoodies är en utmärkt produkt att sälja under välgörenhetsevenemang, dels för att tjäna lite extra åt välgörenheten och dels för att fortsätta få uppmärksamhet. Hoodies är nämligen populära bland människor i alla åldrar och de kan bäras på olika sätt och vid olika tillfällen. Med ett tryck på en hoodie kan du också få ut ditt budskap på ett tydligt och enkelt sätt, och det kan också bidra till att skapa en känsla av samhörighet bland deltagarna.

Välj rätt tryck

För att göra dina tröjor riktigt populära är det viktigt att välja rätt tryck. Det kan vara en logotyp för en organisation, ett budskap eller en symbol som passar med temat för evenemanget. Det är också viktigt att se till att trycket är av hög kvalitet och att det sitter bra på tröjan.

Genom att sälja hoodies med tryck under välgörenhetsevenemang kan du inte bara bidra till en god sak, utan också skapa medvetenhet om din organisation och öka engagemanget bland deltagarna. Se till att välja en pålitlig leverantör av hoodies och tryck som kan hjälpa dig att skapa en produkt som verkligen sticker ut och stödjer din välgörenhetsorganisation på bästa möjliga sätt.

Bykalle

Skänk dina barns gamla kläder till välgörenhet

Barn växer snabbt ur sina kläder och föräldrarna tvingas ofta att köpa nya. Att skänka de gamla kläderna till välgörenhet är nyttigt för barnen att se samtidigt som du gör en god gärning.

Lärorikt för barnen

Barn är mycket modemedvetna idag och vill gärna ha märkeskläder. Många av oss väljer att handla på Kids Brand Store till våra barn när de börjar växa ur sina gamla kläder. Det är förståeligt att vi gärna handlar till barnen på Kids Brand Store eftersom deras kläder är både prisvärda och kvalitativa, men det är onödigt att de gamla kläderna blir liggandes i garderoben. Det bästa du kan göra är att skänka kläderna till välgörenhet efter att barnen fått nya kläder. Då lär sig barnen att man ska ta vara på gamla saker och att det finns barn som inte har det lika bra.

Välja en välgörenhet

Om du inte vet var du ska skänka kläderna är det lättaste sättet att lämna in dem i en second hand butik som arbetar ideellt. Då går överskottet till behövande på olika platser. Ett alternativ är att annonsera ut kläderna på sociala medier och skänka dem till familjer som behöver kläder.

Bykalle

Bidra till välgörenhet med begränsad inkomst

Det flesta av oss far väldigt illa av att se hungriga barn och vanvårdade djur i annonser för välgörenhet. Självklart vill man ge något men i många fall kan ekonomin sätta käppar i hjulet.

Dålig inkomst är inget hinder

Även om du exempelvis studerar och har en begränsad inkomst så finns det sätt som du kan bidra på. Att bidra med pengar är nämligen inte enda sättet att hjälpa till, men om du ändå vill det så kan du få råd genom att spara in på annat. Tandvård är en dyr utgift som du med hjälp av tandvårdsbidraget kan minska. Om du är en ungdom mellan 24-29 år får du hela 600kr per år till tandvård. De som är mellan 30-64 år får istället 300kr som också är en fin summa. Du kan även välja att ge av din tid och arbeta som volontär om du inte har några pengar.

Bykalle

Starta välgörenhet och använd NPS

Om man vill starta en egen välgörenhetsinsamling kan man antingen välja att samla in pengar till förmån för en redan etablerad välgörenhetsorganisation, eller skapa en eget verksamhet. Har man en egen verksamhet med välgörenhet, kan man använd sig av NPS eller så kallad Net Promoter Score. Det betyder att man kan se statistik och åsikter om det man gör.

Smarta verktyg med enkäter

Om man vill använda sig av Net Promoter Score, kan man anlita questback.com för flertalet smarta tjänster. En Net Promoter Score fungerar som digitala kundenkäter till varor och tjänster, men kan fungera precis lika bra till en egenstartad verksamhet inom välgörenhet. Använder man sig av Net Promoter Score för man värdefull samlad data genom enkäter online. Har man medarbetare inom verksamheten, kan man även med Net Promoter Score skapa medarbetarundersökningar.

Egen välgörenhet som verksamhet

När man startar egen verksamhet med välgörenhet är det bra att känna till regler kring insamling när det kommer till beskattning. All form av välgörenhet grundas ofta i att samla in pengar till behövande, men kan även vara mat och kläder. Att också använda Net Promoter Score för en välgörenhetsverksamhet, är ett bra verktyg för att synas mer. Då kan man få både positiv eller negativ feedback och vid behov förbättra verksamheten om det behövs.

Bykalle

Välj klänning inför välgörenhetseventet

Oavsett vilket välgörenhetsevent du tänkt gå på så gäller det att se presentabel ut. I annat fall kan det verka som att du inte tar frågan på allvar och inte bryr dig tillräckligt om eventets viktiga innebörd. Till större välgörenhetsevent är det vanligast som kvinna att bära en elegant klänning.

Olika typer av klänningar

Klänningen du väljer bör vara både elegant och bekväm. Enklast hittar du något passande genom att kolla på balklänningar av olika modeller. Balklänningar är ju trots allt inte bara till för att ha på balen utan passar sig perfekt även till många berömda välgörenhetsevent som infaller under årets gång. Det finns balklänningar i olika färg och form. Om du ska på ett särskilt seriöst event som exempelvis Rädda barnens kan det vara en fördel att välja en klänning som inte är alltför utmärkande eftersom man vill att allt fokus ska ligga på eventets viktiga syfte. I övrigt är det helt upp till dig att hitta en klänning som passar din stil.

Bykalle

Spara pengar och ge bort pengar

Det är svårt att ge bort pengar till välgörenhet när man själv har ont om pengar. Därför är det bra att försöka spara sina pengar på olika sätt så att man har förmågan att faktiskt ge bort lite. Spara pengar kan man bland annat göra genom att se över sin elförbrukning och göra sitt hem smart då smarta hem är betydligt mer energisnåla. Men det finns även fler sätt att spara pengar och här nedan kommer några förslag.

 

Varför smarta hem?

Det kan verka kontraproduktivt att göra sitt hem smart och mer elektrifierat när elpriserna är så dyra. Faktum är att det inte är så konstigt då man faktiskt sparar pengar på det genom att byta ut de gamla vitvarorna till nya energisnåla sådana. Det är faktiskt de äldre vitvarorna som drar mest och det är även där man kan spara in mest pengar. Är dina vitvaror äldre än tio år? I så fall tjänar du på att byta ut dem. För att göra ditt hem smart är det även viktigt att de nya vitvarorna kan kopplas till wifi. Fördelen med det är att du kan fjärrstyra dem och på så sätt kan du spara energi – och pengar. Du behöver exempelvis inte vara hemma för att kunna starta tvättmaskinen på en tid på dygnet då elen är som billigast. Istället kan du fjärrstyra den så att den startar av sig själv vid den tiden. Smarta hem är smart att ha i tider när elen är dyr då de kan styras automatiskt och på distans jämfört med andra hem. Glömde du släcka lampan när du åkte hemifrån? Lugn. Med ett smart hem är det bara att släcka den med hjälp av en app i mobilen.

Fler sätt att spara pengar

Om man inte själv har pengar är det svårt att ge bort några till välgörenhet. Därför kan du försöka göra vad du kan för att spara pengar så att du kan ge bort en del. Förutom att göra ditt hem smart kan du:

  • Köpa mat med röda lappar.

Att maten har kort datum innebär att de säljs för lägre pris. Köp och stoppa in i frysen. Då sparar du många hundralappar.

  • Cykla eller gå mera.

Behöver du verkligen åka bil, taxi eller buss? Att cykla eller gå är gratis och bra för hälsan.

  • Ladda mobilen på jobbet.

Att ladda sina enheter på arbetstid kan vara ett sätt att spara el och pengar.

Bykalle

Så planerar du inför en välgörenhetsgala

Att planera en välgörenhetsgala kan kräva mer arbete än man tror. Och även om galan är avsedd för ett bra syfte så kan det fortfarande kännas stressigt och jobbigt. För att slippa detta gäller det att planera sitt event i god tid och ha en del saker i åtanke.

4 saker att tänka på inför en välgörenhetsgala

1. Definiera syftet med galan.

Det är väldigt viktigt att man har ett definierat mål och syfte med sin välgörenhetsgala. Även om det kan kännas som att det borde vara klockrent när man har en organisation man kämpar för så gäller det ändå att man definierar sitt mål. Vad är syftet med insamlingen och vilket ändamål ska det användas för i organisationen?

2. Realistisk budget.

Något man verkligen bör tänka på är sin budget och varifrån dessa pengar ska komma. Tyvärr så kan det kosta en del för att tjäna mer pengar än vad man redan har. Självklart finns det många sponsorer man kan använda sig av och samarbeta med. Men det gäller ändå att man ser över sin budget, även om det mesta blir sponsrat inför galan.

3. Lokal.

Att hitta rätt lokal som kan vara passande för välgörenhetsgalan kan ta lite tid, därför är det viktigt att man är ute i god tid för att se över sina olika alternativ. Ett konferensrum i Stockholm kan vara ett väldigt bra alternativ för en passande lokal.

Och självklart ska man försöka att få lokalen sponsrad till sin gala för att det ska kunna bli så billigt och bra som möjligt, och just därför är det ännu viktigt att vara ute i god tid och ha flera olika alternativ att välja bland. Det är även bra att tänka på att välja en lokal och plats som är passande för den målgrupp man tänkt bjuda in till sin välgörenhetsgala, som till exempel ett konferensrum i Stockholm!

4. Målgrupp.

När man ska sätta ihop en välgörenhetsgala är det även bra att se över sin målgrupp. Genom att ha en målgrupp blir det även lättare att planera de andra delarna av galan eftersom man då kan tänka sig vilken typ av gala det kommer vara. Det blir även lättare att hitta en passande lokal, konferensrum, mat, tilltugg och tema för kvällen!