Monthly Archive July 14, 2023

Bykalle

Ordna en fest för välgörenhet

Att fixa en fest för att samla in pengar till välgörenhet är väldigt smart. För att öka chanserna att få in mycket pengar är det viktigt att festen är välplanerad. Allt ifrån dekoration till mat spelar en stor roll för gästernas upplevelse. Ett tips inför välgörenhetsfesten är att beställa alla dekorationer och partytillbehör på partykungen.se som har allt för olika typer av fester. Du kan beställa heliumballonger, dukar, självlysande armband, servetter och mycket mer. Fördelen med att beställa partyartiklar från partykungen.se är att du verkligen kan hitta allt i deras sortiment. De har även snabba leveranstider och 30 dagars öppet köp. Tänk på att beställa allt du behöver i god tid.

Välj rätt tidpunkt för festen

När du ordnar en fest med välgörenhet i fokus är det viktigt att det tydligt framgår vart pengarna går och varför. Det är lättare för människor att skänka pengar om det vet vart de hamnar. Det finns oftast en stor vilja att ge till välgörenhet. Tänk på att välja tidpunkt för festen med omsorg. Under vissa tider på året är människor mer benägna att ge till välgörenhet. Exempelvis är januari som är en av det fattigaste månaderna på året inte den bästa tiden.

Bykalle

Gör om hemma och stötta välgörenhet

Alla mår bra av att göra om hemma ibland. Om du vill få fint hemma samtidigt som du hjälper andra så kan du handla på second hand.

Två flugor i en smäll

Om du vill göra om hemma så bör du välja att handla på second hand. Även om du inte lyckas hitta tapeter på second hand utan köper dessa i en vanlig butik så kan du trösta dig med att annat du betalat för gått till behövande. Om du vill att hemmet ska göra dig lugn så kan en tapet grön vara ett bra alternativ. Färgen grön symboliserar naturen och sägs ge harmoni, så att omge sig med gröna tapeter kan vara bra för måendet. Samtidigt som du förnyar ditt hem så kommer du må bättre eftersom pengarna du lagt på inredningen går till välgörenhet. Second hand-butiker samarbetar dessutom ofta med de främsta hjälporganisationerna, vilket gör att du kan känna dig säker på att pengarna går dit de ska.

Bykalle

Skänk en del av arvet till välgörenhet

De flesta av oss har förlorat någon som vi stod mycket nära eller kommer att göra det någon gång i framtiden. Vissa får dessutom ta emot ett arv efter den avlidne. Mitt i sorgen kan det vara svårt att veta vad man ska göra med pengarna. Att skänka dem till välgörenhet är något som kan kännas bra i hjärtat samtidigt som det hjälper andra som kanske behöver pengarna mer.

En minnesvärd begravning

När en familjemedlem gått bort gäller det att först klara av begravningen. Det kan vara riktigt jobbigt att både planera och medverka i den, men med hjälp av begravningsbyrån i Malmö som heter Lova får du all hjälp du behöver. Det är en familjär begravningsbyrå som ser till dina behov och låter dig komma med önskemål. En begravning är trots allt så mycket mer än bara själva ceremonin. Det ska ordnas med exempelvis blomsterarrangemang, inbjudningskort och fika efteråt. En begravningsbyrå kan underlätta alla dessa delar som hör till begravningen.

En fin gest

Om du har tagit emot ett arv efter att en släkting gått bort vill du självklart göra något bra med pengarna. Att skänka hela eller en del av det till välgörenhet kan vara ett mycket fint sätt att hedra den som gått bort. En del väljer exempelvis att skänka en del av pengarna till välgörenhet för djur om den bortgångna hade en särskild kärlek till dem. Ett annat alternativ är att skänka pengarna till en välgörenhet som har en koppling till personens sjukdomsbild. Om personen exempelvis har gått bort till följd av cancer kan en idé vara att skänka till en cancerfond.