0 kr

Burngel

Förstahjälpen vid brännskador

BurnGel lindrar smärtan vid brännskador och hjälper läkeprocessen, den är även smärtdämpande, mildrande & svalkande desinficerande samt minskar trauma och hudskador. BurnGel används med fördel vid ytliga och delvis djupa brännskador, skållningar, solbrännskador, elektriska brännskador, samt vid klåda t.ex. förorsakad av brännässlor, brännmaneter eller insektsbett. Bra att ha till hands hemma, i bilen och på resan,och framför allt om rent kallt vatten inte finns att tillgå.Tea tree olja (melaleuca olja) är den verksamma ingridiensen i Sanoflex Burngel.

 

SÄKER FÖR ANVÄNDNING PÅ BARN

Sanoflex Burngel var den första brännskadeprodukten på marknaden som framställdes utan de miljöfarliga substanserna Triclosan och Iragasan. Triclosan har en miljöfarlig effekt på vattenlevande organismer och växliv. När triclosan kommer ut i våra vattendrag och natur tar det lång tid innan ämnet bryts ned. Vilket innebär att ämnet utgör ett miljöhot under en väldigt lång tid.

Vid större brännskador kan det behövas ett förband som fästs över skadan som
skydd och för att påskynda läkningen.

En brännskada kan uppstå så lätt och när olyckan är framme är det bra att ha burngel nära till hands. En vanlig brännskada är tex när man skall ta ut en form ur ugnen.
Skadan till vänster är dagen efter brännskadan och innan behandling av burngel. Bild 2 är 3 veckor senare med användning av burngel.

 

Bilderna är inskickade från en kund som ville visa hur bra burngel faktist fungerar.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.